Natuurfotografie in het Westland

Natuurfotografie in het Westland

Met de camera op stap. Met passie voor de natuur, vogels-landschap-uilen-polder-duin.

Nu de natuur zich op z'n mooist laat zien is het een genot om prachtige foto's met je spiegelreflexcamera te gaan maken.

De prachtige rode, gele en oranje kleuren maken alles sprookjesachtig. Paddenstoelen die uit de grond schieten en kastanjes die op de grond vallen. Prachtige onderwerpen voor herfst en winter fotografie.

                                                               Foto-shoots langs sloot & plas.

                                                                                     Info-vraag

Prachtige sfeer foto's langs Schipluiden en idyllische kleine dorpje 't Woudt.

Klein uniek natuurgebied in de Lier

Tussen de Kromme Zweth en Groeneveld / de Noordlierweg ligt een prachtig stukje natuur. Het bestaat uit drassige weilanden, zeven sloten (gaten in de volksmond) en twee houtsingels. De sloten staan in open verbinding met het boezemwater van de Kromme Zweth en het is daarom buitendijks gebied. Dit stukje land behoorde in de 17e en 18e eeuw bij de Buitenplaats Hofzicht. Er is vrijwel niets veranderd aan het terrein van de Zeven Gaten sinds de beroemde kaart van Krukius van het Hoogheemraadschap Delfland. Het land is nadien in het bezit van boeren gekomen. In 2009 konden de Zeven Gaten met behulp van ''crowd funding'' via de KNNV aangekocht worden door het Zuid-Hollands Landschap.

Klein natuurgebied 'de zeven gaten' in de Lier

De Zeven Gaten

Het gebied de 'Zeven Gaten' is een stuk buitendijks land gelegen langs het boezemwater de Zweth, tussen de Kromme Zweth en de Zwethweg. Door de aanleg van de Noordlierdijk (al voor 1200) werd dit gebied afgesloten van de noordelijke Lee-arm. Omdat er geen nieuw slib kon worden aangevoerd, bleef dit gebied moerassig. De zeven brede sloten (gaten in de volksmond) zijn overblijfselen van waterpartijen. Het gebied behoorde bij de toenmalige boerderij die het dichtst bij de Noordlierweg lag en later Hofzicht wed genoemd.