fotogalerij 'langs strand en duin'

                                                Natuurfotografie: strand & duin-polder-bos-vogels.

Het zand ligt te bibberen langs het strand met blote voeten loop ik door het warme zand ik wil altijd dicht bij de zee zijn zorgeloos genieten langs de kustlijn overal danst het schuim om mij heen de duinen gaan slapen, voel me fijn zo alleen staar ver weg, over het lange strand daar, ja overzee ligt het andere land. 

Het water spoelt en wast de schelpen, mijn tranen lachen, ach ik kan het ook niet helpen wat een machtig gezicht, een prachtig wonder, hier gaat telken avond de zon weer onder maar tijd om te gaan, wandelend door het mulle zand wacht mijn Westland, mijn mooie Westland. 

Clemie

Zwoele avond, vol van schemering de zee is stil, zal spoedig inslapen. Een mooie hoge hemel grijs getint, de golfslag ruisend. Ademhalend, een prachtige wereld vaag bewolkt langs de vloedlijn zit ik dromend met achter mij de voeten van het duin kleuren wazig, met een warm violet een zachte wind woei het avondrood. Tot ver over de oneindige horizon in dit uur waarin alles stil is. Zelfs de meeuwen gaan slapen zo onbeschrijflijk zacht en vredig, doch twee hebben het nest verlaten vallend over de zee, vol zwevend met rustige trage wiekslag aangedreven. Over het duin vliegen ze zijwaarts, een jong verliefd paar die deze mooie avond alles samen delen. Achter zich latend het stranddorp nabij 'de Hoek  in een rechte lijn. Als papieren pijlen doorboren zij samen deze goddelijke nacht. 

Tijd voor een koele drank.