"Kijk op het Westland"

Beleef het Westland

Welkom bij kijk op het westland fotoshoots


                                       Bedrijfsfotografie-productfotografie-zakelijk portret.

                                                    Fotoshoot kijk op het westland

                                               Visual identity‎ - full service‎ - and originality‎!

Welkom bij 'kijk op het westland' fotoshoots

Must go down to the seas again, to the lonely sea and the sky. And all I ask is a tall ship and a star to steer her by. And the wheel's kick and the wind's song and the white sail's shaking. And a grey mist on the sea's face, and a grey dawn breaking.
I must go down to the seas again, for the call of the running tideIs a wild call and a clear call that may not be denied. And all I ask is a windy day with the white clouds flying. And the flung spray and the blown spume, and the sea-gulls crying.
I must go down to the seas again, to the vagrant gypsy life. To the gull's way and the whale's way, where the wind's like a whetted knife. And all I ask is a merry yarn from a laughing fellow-rover. And quiet sleep and a sweet dream when the long trick's over. 

Heeft u interesse om uw uitvaart te laten fotograferen in het Westland of omstreken? Neem dan contact op via onderstaand formulier. Wij staan u graag te woord.

Neem contact op:

Schrijf ons of volg ons online:

Heeft u vragen over mijn werk of suggesties voor een artikel? Schrijf me en deel uw ideeën met mij, dank u wel.

 Of bel naar 06-2167 54 84

             Dank u wel, en wie weet maken we zeer binnenkort wel een schitterende foto-reportage op uw bedrijf.

                 Coming soon..a beautiful new album 'wildlife through the lens of proshootandmore!

Al wandelend proef, en ruik je geur van het Staelduinsebos, wat een prachtig stukje natuur is dit. Het Staelduinse Bos is het enig overgebleven bosgebied in het Westland. Het bos is ontstaan op binnenduinen en staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan boomsoorten en vogels. Sluit je ogen en luister naar de vogels, door zijn gevarieerde structuur is het bos zeer vogelrijk. Luister naar de specht, de wielewaal of kijk.. plotseling ontdek je een boomvalk. In dit kleine gebied heerst nog een oase van rust en stilte. De begroeiing is fraai, en er groeien vele soorten paddenstoelen, prachtige struiken, met o.a de stinsenflora, deze benaming kom je o.a tegen bij boerenhoven, oude pastorietuinen en op landgoederen. De historische bebouwing bestaat uit een hoeve met een kleine en een grote stal (koestal), graslanden hebben er grote een botanische waarde. Het bos bestaat uit eikenbos op de hogere delen en gemengd loofbos op de lagere delen. 

De Hoek, ver in het verleden heeft Hoek van Holland tot de Westlandse gemeente 's-Gravenzande behoord. Dit was tot 1914, en sinds die tijd maakt het nu deel uit van de gemeente Rotterdam. Badplaats Hoek van Holland is altijd al zeer in trek geweest bij dagjes-mensen, het in-en uitvaren van grote zeeschepen, trekt dagelijks vele honderden bezoekers. Het is een attractie op zichzelf, vooral als de schepen pal langs het strand en de pier voorbij varen.Het gebied Hoek van Holland is ontstaan als zandplaat in de monding van de Maas, toen deze na de Sint-Elisabethsvloed van 1421 steeds verder verzandde. Rond de 17e eeuw was Hoek van Holland nog vrijwel onbewoond, en bestond het gebied hoofdzakelijk uit hooi en grasland. Het gebied behoorde bestuurlijk bij de gemeente 's-Gravenzande. Na de totstandkoming van de wet betreffende de verbetering van de waterweg van Rotterdam naar zee, dit was op 24 januari 1863, zo ging de naam Hoek van Holland over op de sindsdien ontstane nederzetting van Waterwegwerkers.

Album 'de Wollebrand
Album 'de Wollebrand

In recreatiegebied De Wollebrand is het prima ontspannen. Je kunt er mooie wandelingen maken langs de plas. Voor fietsers is er een all weather fietspad aangelegd. Dit betekent dat jemet zon, regen, kou en sneeuw prima kan blijven fietsen. 

Voor waters porters is er een wakeboard- en waterskibaan. U kunt iets eten of drinken bij het restaurant naast het watersportbaan. Het terras heeft uitzicht op de watersporters. Aan dezelfde plas vindt u een strandje met ligweide. Er is een visvijver die in de winter als schaatsvijver gebruikt kan worden. Op de hondenuitlaatplaats kunt u uw hond los laten lopen.

Op recreatiegebied De Wollebrand bij Honselersdijk kun je tevens terecht voor Fun, Food en Events. Buiten wakeboarden kun je ook met een groep komen beachvolleyballen, boogschieten, of een rondvaart nemen. 

Album 'de zeven gaten
Album 'de zeven gaten

Op de fiets of lopend door het Westland kun je even ten noorden van De Lier langs de Zeven Gaten komen, een klein natuurgebied van 6 hectare waar water en land elkaar afwisselen. Het gebied 'de Zeven Gaten' grenst aan Groeneveld, een fietspad en de Noord-Lierweg en vormt met de Wollebrand-boezem een soort oase tussen de kassen en de Veilingroute. Hier kun je o.a. kieviten, grutto's kluten, tureluurs, smienten, krak-, kuif- en slobeenden tegenkomen.het gebied is goed bereikbaar en het is zeer de moeite waard om je fietstocht hierlangs te plannen. Het gebied ligt dichtbij het recreatiegebied Wollebrand en naast het boezemwater met dezelfde naam, in de buurt van fietsknooppunt 15. Een beetje verscholen achter het struikgewas staat een picknicktafel waar je even kunt rusten met een mooi zicht op het gebied. Je kunt ook een klein ommetje maken in het gebied zelf. Vergeet natuurlijk niet om je camera mee te nemen.

 Natuurlijk Westland 

Beleef het Westland, langzaam gaan we weer richting het voorjaar, en barst de heerlijke lente weer los. De afgelopen dagen was het prachtig weer, de vogels zijn ook al druk bezig met bouwen van nestjes. De polder geurt al helemaal naar vers grasland, de koeien staan te trappelen om naar buiten te mogen. Lente, een heerlijke tijd, massaal trekken we er weer allemaal op uit. Ik zou zeggen, geniet ervan. Genietend van een heerlijke mok koffie, hoor ik plot een prachtig gefluit, ik herken het direct, het is een winterkoninkje. Ongelofelijk, dat zo'n prachtig piepklein vogeltje zoveel moois kan produceren. Het kleine nestje hangt mooi boven mijn vijver, het vogeltje vliegt af en aan, soms heeft hij zoveel in zijn bekje dat hij de takjes en sliertjes mos weer laat vallen. Ijverig gaat door met 'nestelen. 

                               Bestel-knop

   Nostalgia Westland verjaardagskalender

Nostalgia Westland